Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like Despicable Me 2
Like Budg.nl

Despicable Me 2

 
ea_dm2_poster
ea_dm2_poster
ea_dm2_poster

 
Kort overzicht
 

Release date: 26 Juni 2013
 
Lengte van de film: 98 minuten
 
Verhaallijn: Een gevaarlijk chemisch goedje dat zorgt voor moordlustige gekte wordt gestolen. Gru wordt als undercover agent ingeschakeld door een prestigieus agentschap om de gevaarlijke schurk die achter deze actie zit op te sporen. Gru wordt daarbij geassisteerd door een tamelijk onervaren maar ambitieuze vrouwelijke collega. De minions krijgen in deze vervolgfilm naast hun gebruikelijke hilariteit een wel heel duistere rol...
 
Filmstudio: Universal Pictures, Illumination Entertainment
 
Genre: , ,
 
Regisseur: ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
IMDB Cijfer:
 
Regie
9.0


 
Verhaal
8.0


 
Acteerprestatie
8.5


 
Score
9.0


 
Total Score
8.6
8.6/10


User Rating
5 total ratings

 

Goed gedaan


• Minions for president!
• Goed, leuk en spannend nieuw verhaal
• Romantiek!
• Goed uitgewerkte nieuwe karakters
• Adembenemende animatie

Kan beter


Ik kan niets negatiefs bedenken.


In het kort..

Met kinderlijk enthousiasme ging ik in een volle bioscoopzaal zitten voor Despicable Me 2; het vervolg op de succesvolle animatiefilm Despicable Me uit 2010. Net zoals elke filmliefhebber ben ik vaak bang voor een tegenvallende sequel, een die nooit aan het origineel kan tippen. Maar dat geldt gelukkig niet voor de dolkomische Despicable Me 2! [...]

0
Posted 09/08/2013 by

 
Lees het volledige artikel
 
 

Met kinderlijk enthousiasme ging ik in een volle bioscoopzaal zitten voor Despicable Me 2; het vervolg op de succesvolle animatiefilm Despicable Me uit 2010. Net zoals elke filmliefhebber ben ik vaak bang voor een tegenvallende sequel, een die nooit aan het origineel kan tippen. Maar dat geldt gelukkig niet voor de dolkomische Despicable Me 2! Zo mogelijk vond ik deze zelfs nog leuker dan de eerste.

In Despicable Me 2 staat een nieuw avontuur centraal waarin alle leden van de familie Gru weer een rol spelen. Ook zijn een paar nieuwe karakters bedacht die een leuke toevoeging zijn aan het bestaande ensemble en voor een goed verhaal zorgen. Gru, met al zijn supervillain expertise, wordt als undercover agent ingeschakeld door een prestigieus agentschap om een gevaarlijke schurk op te sporen die zich ergens in een winkelcentrum moet bevinden. Gru wordt daarbij geassisteerd door een tamelijk onervaren maar ambitieuze vrouwelijke collega. Erg blij is hij daar niet mee, maar langzaamaan kunnen de twee het wel goed met elkaar vinden. Dat er in dit deel voor enige romantiek is gekozen merken we ook aan Margo, de oudste van de drie meiden. Zij ontmoet een wel heel charmante Mexicaanse knul in hetzelfde winkelcentrum waar Gru aan het werk is. Hoe dit alles met elkaar verband houdt, zal ik nog niet verklappen want dat moet je zelf maar gaan bekijken.

Zo hebben de populaire minions een stuk meer schermtijd. Hoera! Daar zat iedereen op te wachten.

De makers van de film weten heel goed waar de kracht van het eerste deel ligt en vergroten dit in het vervolg heel slim. Zo hebben de populaire minions een stuk meer schermtijd. Hoera! Daar zat iedereen op te wachten. Het onverstaanbare maar ergens begrijpelijke taaltje maakt hun hilarische streken compleet. Ook hebben we voorgoed afscheid genomen van Gru als supervillain (we zien hem slechts als supervillain-expert), wat in mijn ogen een nog positievere invloed heeft op de ‘happiness’ van de film. Nu mogen we van Gru genieten als toegewijde superpappa. Hartverwarmend. Het stemacteren van Steve Carell is gewoon weer hilarisch, vooral als je denkt aan hoe hij er in de opnamestudio bij moet staan om zo’n Oostblokachtig accent (‘girls’ = “ghurrls’’) er uit te krijgen. Hopelijk komt er genoeg behind-the-scenes materiaal op DVD! Russell Brand als de überlelijke Britse Dr. Nefario mag weer voor de droge humor zorgen. En dan hebben we natuurlijk ook nog de schattigste van allemaal: kleine Agnes. Ik ken niemand die haar niet om op te vreten vindt. Een koor van gekir aan oeeeeh’s en aaaah’s klinkt door de zaal als zij weer een schattig momentje heeft.

Het klinkt gek aangezien dit een geanimeerde film is, maar het camerawerk is werkelijk subliem!

De makers hebben super mooie shots geproduceerd waardoor we als kijker van een volledige 3D-wereld mogen genieten. Ik doel dan niet op het feit dat we met een 3D-brilletje in de zaal zitten, maar op de mobiliteit van de ‘camera’ die ons overal mee naar toe kan nemen waardoor het lijkt alsof we bovenop een vogel zitten (of vis, net hoe het uitkomt). De beelden kunnen natuurlijk ook steeds gedetailleerder en levensechter gemaakt worden naarmate de techniek verbetert. De designers benutten hun creativiteit optimaal met het ontwerpen van (nieuwe) interessante personages, vaak met extreme uiterlijke kenmerken (denk aan het postuur en de neus van Gru of Dr. Nefario)!  Echt knap gedaan.

Ik heb tijdens de hele film met een glimlach van oor tot oor gezeten en vaak genoeg hardop moeten lachen. Een klassiek voorbeeld van een echte feel good movie! Ga er dus gerust met je chagrijnige kop naartoe want het zal je dag weer helemaal goed maken. De film steekt van voor tot achter goed in elkaar en gaat geen moment vervelen. Deze animatiefilm is zeker niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zomerfilmtip!

Trailer Despicable Me 2


Fanny

 
Avatar of Fanny


0 ReactiesReageer als eerst!


Graag eerst inloggen alvorens te reageren