Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like Now You See Me
Like Budg.nl

Now You See Me

 
nysmbg
nysmbg
nysmbg

 
Kort overzicht
 

Release date: 27 Juni 2013
 
Lengte van de film: 115 minuten
 
Verhaallijn: Er zijn 4 redelijke goede illusionisten die op een bijzondere manier bij elkaar terecht komen in een appartement. Hier vinden ze een soort bouwplannen voor een grote illusie. Een jaar later verschijnen ze als 'The Four Horsemen' op een groot toneel in Vegas en beroven ze daar en dan ogenschijnlijk een bank in Frankrijk. Omdat dit natuurlijk niet zomaar kan wordt de FBI agent Rhodes (Ruffalo) en Interpol agente Vargas (Laurent) op de zaak gezet. Ze worden geholpen door de Bradley (Freeman) die elke illusionist koste wat kost wil ontmaskeren. Maar hoe meer ze denken dat ze het uitgevogeld hebben, hoe verder ze van de waarheid af komen te staan.
 
Filmstudio: Summit Entertainment
 
Genre: ,
 
Regisseur:
 
Acteurs: , , , , , , , , ,
 
IMDB Cijfer:
 
Regie
7.4


 
Verhaal
7.9


 
Acteerprestatie
7.8


 
Score
7.7


 
Total Score
7.7
7.7/10


User Rating
1 total rating

 

Goed gedaan


• Gaaf camerawerk en goede special effects
• Goede en vooral originele combi van acteurs
• Doordacht verhaal welke je in een keer kan snappen

Kan beter


• Niet teveel nadenken of 'dat wel mogelijk is' om teleurstelling te voorkomen


In het kort..

Toen ‘Now You See Me’ werd aangekondigd moest ik direct aan Hans Kazan-Klok in Hollywood denken. De term ‘Magicians’, ‘Illusionisten’ of oneerbiedig gezegd ‘Goochelaars’ geeft mij al meteen een wat onbestemd gevoel. Het is wel leuk maar ik wil er niet te lang over nadenken. Natuurlijk denk je na afloop ‘Hoe deed hij/zij dat nou?!’ [...]

0
Posted 04/07/2013 by

 
Lees het volledige artikel
 
 

Toen ‘Now You See Me’ werd aangekondigd moest ik direct aan Hans Kazan-Klok in Hollywood denken. De term ‘Magicians’, ‘Illusionisten’ of oneerbiedig gezegd ‘Goochelaars’ geeft mij al meteen een wat onbestemd gevoel. Het is wel leuk maar ik wil er niet te lang over nadenken. Natuurlijk denk je na afloop ‘Hoe deed hij/zij dat nou?!’ Anders is het überhaupt geen illusie en waarom zou iemand dat dan ook aan je laten zien? Ik had geen zin om dat gevoel de hele film te hebben. Gelukkig dachten ze er in Hollywood net zo over.

Een verwarrend spektakel, dat is hoe ik ‘Now You See Me’ het beste kan omschrijven. De cast is al verwarrend genoeg, wat doet Woody Harrelson naast Jesse Eisenberg? Michael Caine en Morgan Freeman zagen wij al samen in Batman, maar daar was Caine een butler en Freeman de CEO, de rollen hier dus juist weer omgedraaid. Het kan allemaal in Hollywood, maar had van mij niet gehoeven. Het zijn goede acteurs, zeker, maar er is nu niet bepaald een schaarste aan acteurs in Hollywoord. Er komen een hoop acteurs met tekst in deze film voor en zo’n situatie is bij uitstek geschikt om nieuw acteertalent te introduceren. Hierin voldoet Now You See Me maar magertjes aan, ze maken het iets goed door Dave Franco te introduceren.

Jazeker, het broertje van James Franco. Dave speelde al wat rolletjes maar nog niet op dit niveau. Hij doet het goed, dit is geen acteur die in de schaduw van zijn broer wil staan en ik denk dat wij meer van hem gaan zien de komende tijd. Maar helemaal blij werd ik  toen ik  actrice Mélanie Laurent de sterren van hemel zag spelen in deze film, je kent haar nog als Shosanna in Inglourious Basterds. Ze komt heel natuurgetrouw over en is het Europese tintje van de film. Iets wat wij hier natuurlijk niet onaangenaam vinden.

Now You See Me is een bioscoopfilm bij uitstek. Ik bedoel dan ook, ga deze in de bioscoop zien. De wel uitgedachte en bijzondere illusies komen pas echt tot hun recht met de audio/visuele ondersteuning van de bioscooptechniek. Daarnaast zitten die stoelen ook lekker en hebben ze popcorn. Al volg je het verhaal niet erg goed, dan is het nog steeds een fijne film om naar te kijken en verveel je je geen moment. De mensen in Hollywood moeten hebben gedacht ‘Oke, we gaan een film maken over illusies, laten we dan ook maar alles uit de kast halen’. En dat hebben ze gedaan. De kantjes zijn er niet afgelopen en de computer- en filmtechniek komen in Now You See Me spectaculair harmonieus samen.

Omdat in zo’n film als dit niks is wat het lijkt ga je hier de hele zit eigenlijk ook wel wat van uit. Het zou een spoiler zijn als ik zou vertellen of dit ook het geval is, dus dat doe ik dan ook niet. In het hele verhaal zitten hoogstens 1 a 2 plot twists, wat voor Hollywood begrippen nog minimaal is. Gelukkig hebben ze dit redelijke simplistisch gehouden en blijft het verhaal, de motieven en doelen van The Four Horsemen (De vier illusionisten Atlas, McKinney, Reeves en Wilder) goed duidelijk. Aan het eind van de film denk je dus niet ‘Wat heb ik nou net eigenlijk gezien”?

Wat heb ik nou net eigenlijk gezien

Eigenlijk komt alles goed samen in deze film en hebben de makers geen moment onbenut om er een show van te maken alsmede een goed verhaal te presenteren. Zo suf als je indruk van goochelaars of illusionisten kan zijn, zo spectaculair bewijst Now You See Me het tegendeel.

Trailer van Now You See Me

Wil je reageren of jouw mening laten horen over dit onderwerp? Laat je reactie hieronder achter in de comment section. Wij horen graag van je! Volg ons op Twitter en FB, er komen nog zoveel goede reviews die je gaan interesseren!


Bas

 
Avatar of Bas
Entrepreneur, Usability, Google enthousiast, Affiliate & Marketing junky, Blogger, Travel addict, Investor, Dutch, Social and very active in living.


0 ReactiesReageer als eerst!


Graag eerst inloggen alvorens te reageren