Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like The Bling Ring
Like Budg.nl

The Bling Ring

 
The-Bling-Ring-Movie-Poster
The-Bling-Ring-Movie-Poster
The-Bling-Ring-Movie-Poster

 
Kort overzicht
 

Release date: 1 Augustus 2013
 
Lengte van de film: 90 min.
 
Genre:
 
Regisseur:
 
Acteurs: , , , ,
 
IMDB Cijfer:
 
Regie
6.0


 
Verhaal
3.5


 
Acteerprestatie
3.5


 
Score
4.0


 
Total Score
4.3
4.3/10


User Rating
3 total ratings

 

Goed gedaan


•Af en toe mooie shots.

Kan beter


•Elk personage is vervelend en irritant
•Komt ongelooflijk ongeloofwaardig over


In het kort..

Verwende tieners verdienen hun geld door huizen van beroemdheden leeg te roven.

2
Posted 31/07/2013 by

 
Lees het volledige artikel
 
 

De karakters van de Bling Ring leven in een wonderlijke wereld. Als nieuwe jongen op een middelbare school hoef je maar een seconde bij je kluisje te staan, en je wordt meteen opgepikt om beste vrienden te worden met de mooiste dames die er op die school rondlopen. Vanaf dan is je leven een groot feest, clubs met drank, cocaïne en overal beroemdheden. Je ouders weten hier niks van, of het interesseert ze niet. Aan geld en dure kleren ook geen gebrek, die haal je namelijk heel makkelijk uit de huizen van eerder genoemde beroemdheden. Deze mensen doen namelijk nooit hun deur op slot, en nemen ook niet de moeite om een alarmsysteem te installeren. Dit klinkt allemaal nogal kort door de bocht, maar als Sofia Coppola niet de moeite neemt op een realistische setting neer te zetten houd het snel op.

Dan hebben we Chloe, die na een paar zinnen al het bloed onder je nagels vandaan haalt, en zo irritant praat dat je al snel op het punt staat je oren kapot te steken met een roestige schaar

Zoals geschetst draait de Bling Ring om een stel tieners die willen lijken en leven als de sterren die ze bewonderen. Ze beroven deze sterren door simpelweg hun huizen binnen te wandelen en mee te nemen wat ze mooi vinden. Marc is de eerder genoemde jongen die nieuw is op school en bevriend raakt met een paar meiden die al gewend zijn her en der te stelen. Marc is van de vorige school gestuurd, omdat hij te weinig aanwezig is. Dan zou je denken dat je als ouders een oogje op je zoon houd, zodat hij niet weer de fout in gaat. Maar blijkbaar is nachtenlang wegblijven en coke snuiven ook een prima activiteit. Dan hebben we Chloe, die na een paar zinnen al het bloed onder je nagels vandaan haalt, en zo irritant praat dat je al snel op het punt staat je oren kapot te steken met een roestige schaar. Wat Chloe verder in de film doet is mij niet duidelijk, ze is vaak in beeld, maar god mag weten wat haar karakter überhaupt wil. De twee zusjes Nick en Sam worden thuisge schoold, ze hangen thuis de brave huismusjes uit, maar veranderen buiten in half gestoorde verleiders. Tenminste, dat is geloof ik de bedoeling, het acteerwerk van Emma Watson is namelijk zo zwak dat ze die twee nogal eens door elkaar haalt.

Misschien komt het omdat ik me niet kon inleven in de personages die zo graag Louis Viton en andere merkspullen willen, maar ik haatte elke personage vanaf het begin en kon niet wachten totdat ze gepakt werden, en die haat groeide met de seconde. En een film is niet leuk om te kijken als je werkelijk iedereen pijn toe wenst. Het helpt ook niet dat geen een van de karakters ook maar een klein beetje uitgediept wordt, we krijgen nooit een dieper kijkje in hun leven. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, maar het gaat er bij mij niet in, dat zulke jonge tieners nachtenlang weg kunnen blijven en met hun dure spullen op Facebook kunnen pronken zonder dat de ouders hier wat van merken. Er zal ongetwijfeld een diepere betekenis achter het hele verhaal zitten, dat het een metafoor is hoe makkelijk beroemdheden ons in hun leven laten ofzo, ik laat het me graag uitleggen. Tot dan was The Bling Ring voor mij een bijzonder onprettige filmervaring.

Wil je reageren of jouw mening laten horen over dit onderwerp? Laat je reactie hieronder achter in de comment section. Wij horen graag van je! Volg ons op Twitter en FB, er komen nog zoveel goede reviews die je gaan interesseren!


Arjen

 
Avatar of Arjen
Project Engineer bij dag, film en serie liefhebber bij nacht. En dan tussendoor lekker op reis.


2 Reacties


  1. Avatar of Bas
     
    Bas

    Arjen, wat een fantastische uitgelegde woede! Ik deel het gedeeltelijk met je, ik bedacht mij later dat deze meiden het script eerst gelezen moeten hebben om de film überhaupt te accepteren. Blijkbaar dachten die meiden dat ze zo irritant mogelijk moesten zijn om de karakters te vertolken en zijn daar in doorgeschoten. Dat vreselijke accent van Emma Watson in deze film. Ze is Brits en doet enorm haar best om het meest vreselijke US accent eruit te persen..like, you know, like, you know..not cool..you know

      Graag eerst inloggen alvorens te reageren