Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like The Heat
Like Budg.nl

The Heat

 
the-heat-20732-1920x1080
the-heat-20732-1920x1080
the-heat-20732-1920x1080

 
Kort overzicht
 

Release date: 1 Augustus 2013
 
Lengte van de film: 117 min.
 
Filmstudio: Twentieth Century Fox
 
Genre:
 
Regisseur:
 
Acteurs: ,
 
IMDB Cijfer:
 
Regie
7.0


 
Verhaal
6.0


 
Acteerprestatie
7.0


 
Score
7.5


 
Total Score
6.9
6.9/10


User Rating
no ratings yet

 

Goed gedaan


Grofgebekte humor
Goed tempo

Kan beter


Redelijk voorspelbaar.


In het kort..

Buddy Cop movies waren een genre op zich in Hollywood voor een lange tijd, maar de laatste tijd zien we hier niet zo veel meer van. The Heat probeert het genre nieuw leven in te blazen met een andere invalshoek. Nou kan je niet zo veel veranderen aan het concept, twee tegenpolen worden gedwongen samen [...]

0
Posted 25/07/2013 by

 
Lees het volledige artikel
 
 

Buddy Cop movies waren een genre op zich in Hollywood voor een lange tijd, maar de laatste tijd zien we hier niet zo veel meer van. The Heat probeert het genre nieuw leven in te blazen met een andere invalshoek.

Nou kan je niet zo veel veranderen aan het concept, twee tegenpolen worden gedwongen samen te werken en dit lijd tot hilariteit. Dit keer zijn het twee vrouwen, wat we volgens mij nog nooit eerder hebben gezien. Sandra Bullock  speelt de keurige FBI agente Ashburn, die voor een kans op een promotie naar Boston wordt gestuurd om een drugskoning op te sporen. Daar wordt ze gekoppeld aan de grofgebekte Mullins. Zij wordt gespeeld door Melissa McCarthy, die vooral bekend is van The Gilmore Girls, maar steeds vaker in komedies opduikt. Ashburn is een agente die alles volgens het boekje doet, nooit een scheldwoord zal gebruiken maar verder maar een eenzaam leven heeft. Mullins is het tegenovergestelde, maar dan ook in alles. Slaan en mishandelen van arrestanten is aan de orde van de dag, en ze vloekt erger dan de gemiddelde bouwvakker. Haar hart zit echter wel op de goede plek, ze is agente om haar eigen buurt beter te maken.

Zulke tegenstellingen zien we wel vaker in dit soort films, en levert ook hier erg leuke momenten op. Het verfrissende hier is, dat er nu niet een keer een stoere kerel keihard loopt te vloeken en mensen te beledigen, maar een ogenschijnlijk schattige vrouw. Het verhaal is verder vrij simpel. en valt makkelijk te voorspellen. Uiteraard loopt het tussen de twee eerst stroef, ruzie, goedmaken, en ze blijken toch meer op elkaar te lijken dan ze dachten, weer een wijze levensles rijker. Ook de twist zul je als regelmatig filmganger al van een kilometer  aan zien komen. Ondanks dat de film voor een komedie aardig lang duurt (bijna 2 uur) houden ze het tempo van de grappen er goed in, je zult je geen seconde vervelen. De humor is af en toe redelijk hard, en vooral de tirades van Mullins zijn erg grappig.

Het is allemaal niet vernieuwend of bijzonder, maar The Heat is een prima komedie die zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

Wil je reageren of jouw mening laten horen over dit onderwerp? Laat je reactie hieronder achter in de comment section. Wij horen graag van je! Volg ons op Twitter en FB, er komen nog zoveel goede reviews die je gaan interesseren!


Arjen

 
Avatar of Arjen
Project Engineer bij dag, film en serie liefhebber bij nacht. En dan tussendoor lekker op reis.


0 ReactiesReageer als eerst!


Graag eerst inloggen alvorens te reageren