Jay-Z: Magna Carta… Holy Grail

 
Magna Carta... Holy Grail Album art
Magna Carta... Holy Grail Album art
Magna Carta... Holy Grail Album art

 
Overzicht
 

Producer: Timbaland, J-Roc, Boi-1da, Mike Will Made It, Hit-Boy, Mike Dean, The-Dream, Swizz Beatz, Pharrell Williams
 
Release date: 04 - 07 - 2013
 
Singles: Geen
 
Genre: , ,
 
Artiest:
 
Label: , ,
 
Orginaliteit
 
 
 
 
 


 
Vernieuwing
 
 
 
 
 


 
Tekst
 
 
 
 
 


 
Kwaliteit
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 
3.5/5


User Rating
1 total rating

 

Positief


- De flow van Jay-Z blijft lekker
- Gevarieerde productie

Negatief


- Niet vernieuwend
- Te mainstream voor een artiest als Jay-Z


Kort uiteengezet

Met een titel als “Magna Carta… Holy Grail” leg je als artiest de lat best hoog. Nu mag dat ook best wel, als je Jay-Z heet en één van de meest gevierde rappers van het afgelopen decennium bent. Misschien wel van de afgelopen twee decennia. Is de grote vraag natuurlijk: Voldoet die ouwe rot aan [...]

0
Posted 08/07/2013 by

 
Gedetailleerde review
 
 

Met een titel als “Magna Carta… Holy Grail” leg je als artiest de lat best hoog. Nu mag dat ook best wel, als je Jay-Z heet en één van de meest gevierde rappers van het afgelopen decennium bent. Misschien wel van de afgelopen twee decennia. Is de grote vraag natuurlijk: Voldoet die ouwe rot aan de verwachtingen?

43 jaar is de baas ondertussen alweer. Deed al serieus mee toen The Notorious B.I.G. nog leefde en dat roept bij mij toch de vraag op of je als snelprater je doelgroep niet een keer bent ontgroeid. Rap staat bij mij namelijk nog steeds synoniem voor jong en rauw, maar goed, ook deze muziekstijl evolueert natuurlijk. Dit pretentieuze album mag dan ook gerust als mainstream bestempeld worden, al laat meneer Carter wel horen waarom hij nog steeds bij de top behoort. Het titelnummer Holy Grail, waarop Justin Timberlake zijn sopraanstem laat horen, belooft niet veel goeds. De track is vrij repetitief en ondanks, of misschien wel dankzij een sample van Nirvana, doet het nogal gedateerd aan. Als het nummer Picasso Baby qua productie ook niets nieuws laat horen, lijkt het geheel af te stevenen op een onopvallende herhaling van eerder werk.

Magna Carta... Holy Grail Album art

Magna Carta… Holy Grail Album art

Mijn interesse werd pas gewekt toen de producers besloten om Jay-Z te laten gaan op een fijn deuntje rap. Meteen een van de weinige tracks waarvan je hoofd automatisch heen en weer gaat. De overige nummers brengen dan weer weinig spannends en zullen vooral dienen als speakervoer, wanneer je met je pet op en raampjes naar beneden bewijst dat je subwoofer meer kost dan je Golf.

Op het lekker dikke Jay-Z Blue gaat de beste man wat dieper in op zijn leven, maar goed, wie luistert daar naar?

Wat verder opvalt is natuurlijk het duet met zijn vrouw Beyoncé, dat beter had gepast op een album van de zojuist genoemde superster. Als je een plaat van Jay-Z koopt, zit je op die gladde en lieve productie echt niet te wachten. De beste nummers zijn wat mij betreft Versus en Jay-Z Blue. De eerste is echter maar 53 seconden lang, maar dient als het bewijs dat Jay-Z echt een geweldige stijl blijft hebben. Op het lekker dikke Jay-Z Blue gaat de beste man wat dieper in op zijn leven, maar goed, wie luistert daar naar?

Al met al is Magna Carta… Holy Grail een prima album en zou een andere artiest het hebben uitgebracht, was het zelf zeer goed te noemen. De uitgekiende en gevarieerde productie staan volledig in dienst van de skills van de man die het huidige Urban klimaat nog wel even zal domineren en de plaat luistert lekker weg. Toch zijn de verwachtingen niet volledig ingelost; het album is te weinig vernieuwend en vooral niet uniek of overdonderend. En dat is toch jammer.

Wil je reageren of jouw mening laten horen over dit onderwerp? Laat je reactie hieronder achter in de comment section. Wij horen graag van je! Volg ons op Twitter en FB, er komen nog zoveel goede reviews die je gaan interesseren!


Henk Rigter

 
Avatar of Henk Rigter


0 ReactiesReageer als eerst!


Graag eerst inloggen alvorens te reageren