Macklemore & Ryan Lewis – The Heist

 
Macklemore & Ryan lewis -- The Heist
Macklemore & Ryan lewis -- The Heist
Macklemore & Ryan lewis -- The Heist

 
Overzicht
 

Producer: Macklemore & Ryan Lewis
 
Release date: 9 oktober 2012 (US)
15 maart 2013 (NL)
 
Singles: Trift Shop, Can't hold us
 
Genre:
 
Artiest:
 
Label:
 
Orginaliteit
 
 
 
 
 


 
Vernieuwing
 
 
 
 
 


 
Tekst
 
 
 
 
 


 
Kwaliteit
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 
4.5/5


User Rating
2 total ratings

 

Positief


• Fris en vernieuwend
• Onafhankelijk
• Sterke teksten
• Heerlijke productie

Negatief


• Her en der onderdelen wel eerder gehoord


Kort uiteengezet

“50 dollars for a t-shirt, that’s just some ignorant bitch shit” Elke club die deze zin niet minimaal eens per avond door de speakers laat knallen, mag zichzelf niet serieus nemen. Iets dergelijks dachten de heren Macklemore en Ryan Lewis, maar dan over de platendeals die ze op hun bord kregen. Ze keken eens cool [...]

0
Posted 01/08/2013 by

 
Gedetailleerde review
 
 

“50 dollars for a t-shirt, that’s just some ignorant bitch shit” Elke club die deze zin niet minimaal eens per avond door de speakers laat knallen, mag zichzelf niet serieus nemen. Iets dergelijks dachten de heren Macklemore en Ryan Lewis, maar dan over de platendeals die ze op hun bord kregen. Ze keken eens cool en besloten hun eigen album te produceren en distribueren en scoorden met ‘The Heist’ een van de grootste underground hits van de afgelopen jaren.

Macklemore & Ryan lewis -- The Heist

Macklemore & Ryan Lewis — The Heist

De mannen draaien al wat langer mee, al zal het grote publiek hier weinig van hebben meegekregen. Het kleine publiek trouwens ook niet. Echter, luisterend naar dit album valt vooral op hoe fris, nieuw en enthousiast alles klinkt. Natuurlijk is dit voor een groot deel te danken aan de beats van Lewis, die voor het hele album precies nul samples gebruikte. Als je in de afgelopen tien jaar nog een relevant hiphop album bent tegengekomen waarin dit het geval is, laat het ons weten.

 Er worden geen niggas neergemaaid en het aantal gefuckte bitches ligt ook veel lager dan gemiddeld.

Macklemore is daarbij een rapper in de beste zin van het woord. Er worden geen niggas neergemaaid en het aantal gefuckte bitches ligt ook veel lager dan gemiddeld. Wel is de beste man bijzonder open over zijn verleden en gedachtes over onze maatschappij. Natuurlijk wordt er ook voldoende opgeschept over hoe hard hij wel niet heeft gewerkt, Cadillacs en wat er is bereikt, maar het enthousiasme overheerst.

Niet gebonden zijn aan een producent geeft je duidelijk wat vrijheden en zo kan het dat Macklemore ook eens even leuk ageert tegen al het (verbale) geweld dat homo’s te verduren hebben in de urban scene, waarom tweedehands kleren beter zijn dan een Gucci shirt van $50 en de gevolgen van verslavingen. Zodoende doet het duo wat een veteraan als Jay-Z met Magna Carta enorm nalaat: Het weet je te interesseren voor de muziek én de oprechte teksten.

Dit album laat zien dat je zonder producers een heel eind kunt komen. Zonder absolute knallers als ‘Trift Shop’ en ‘Can’t hold us’ kun je je af vragen of we ooit van dit duo hadden gehoord, maar dat is eigenlijk niks meer dan gezeik. Het hele album zit retestrak inelkaar, is een liefdesverklaring aan nieuwe hiphop en om de bazen zelf aan te halen, this is fucking Awesomeee!

 


Henk Rigter

 
Avatar of Henk Rigter


0 ReactiesReageer als eerst!


Graag eerst inloggen alvorens te reageren