Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like De 5 meest schokkende momenten in een serie.
Like Budg.nl

De 5 meest schokkende momenten in een serie.

 

1
Posted 08/07/2013 by

We zien ze de laatste tijd steeds vaker voorbij komen, momenten en scenes in series waarbij je letterlijk met open mond What The Fuck? naar je scherm roept. We zetten een vijftal van deze momenten op een rijtje. Dit artikel bevat spoilers voor Battlestar Galactica, The Sopranos, Breaking Bad, Boardwalk Empire en Game of Thrones. Klik dus snel weg als je nog van plan bent om deze series te gaan bekijken.

5. Battlestar Galactica.

 Onthulling van de laatste Cylon modellen.

cylons

We zijn al behoorlijk ver gevorderd in de serie als eindelijk de laatste 5 Cylon modellen worden onthuld. En dan krijgen we ze ook meteen allemaal tegelijk! Het moment dat ze met zijn 5en bij elkaar komen en zich afvragen wat er in hemelsnaam aan de hand is, is een van de hoogtepunten van de serie.

4. The Sopranos.

 Ralhpie slaat zijn minnares dood.

raphie

Waarschijnlijk had je hier een ander moment verwacht, bij The Sopranos denk je al snel aan hoe Chrissy vermoord wordt door Tony of een andere moord op een belangrijk personage. Maar de meeste van die momenten zit je op te wachten en zie je wel aankomen. Hoe Ralphie uit het niks zijn zwangere minnares buiten de BadaBing doodslaat met zijn blote handen komt zo plotseling dat het een stuk meer indrukwekkender overkomt. De dood van Ralphie later is mede hierdoor  een enorme genoegdoening.

3. Boardwalk Empire.

Jimmy wordt neergeschoten.

NuckyJimmy_Slider

Deze zat er mischien door het hele seizoen wel aan te komen, Jimmy en Nucky hadden constant ruzie en het kon niet lang duren voordat een het loodje zou leggen. Maar toen het goed leek te komen, moest Jimmy het toch ontgelden. Bijzonder gedurfd, Jimmy was een van de belangrijkste en populairste karakters. Daarom hoort deze absoluut in de lijst.

2. Breaking Bad.

Todd schiet een kind dood.

todd shoots kid

Breaking Bad zit zo vol met schokkende momenten, dat die in zijn eentje wel een hele lijst had kunnen vullen. Denk maar aan het moment dat Gus de keel van zijn assistent heel kalm doorsnijd met een stanly mes. Het moment dat Todd een klein kind dat toevallig voorbij fietst doodschiet is komt echter zo uit het niets dat het een enorme indruk maakt.

1. Game of Thrones.

The Red Wedding.

RedWeddingGameofThrones_zps593e20b6

Mischien wel de meest bizarre ontknoping in een serie die we de laatste tijd hebben gezien, de boeklezers wisten al dat het er aan zat te komen, en zullen watertandend gewacht hebben tot het zover was. Het feit dat Youtube vol staat met reactievideos over deze gebeurtenis bewijst wel dat we hier met een terechte nummer 1 hebben te maken.

Niet eens met de lijst? Overduidelijk wat vergeten? Laat het weten in de comments!


Arjen

 
Avatar of Arjen
Project Engineer bij dag, film en serie liefhebber bij nacht. En dan tussendoor lekker op reis.


Een Reactie


  1. Avatar of Bas
     
    Bas

    Dude, die Breaking Bad scene was ook zwaar bizar inderdaad! Vooral omdat ze dat ventje kwijt moeten raken en zijn vermissing door de hele aflevering op het nieuws in de serie wordt getoond.

      Graag eerst inloggen alvorens te reageren