Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Like Budg.nl

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

 
tv_terminator_the_sarah_connor_chronicles01
tv_terminator_the_sarah_connor_chronicles01
tv_terminator_the_sarah_connor_chronicles01

 
Direct overzicht
 

Genre:
 
Acteur: , , ,
 
Netwerk:
 
IMDB Cijfer:
 
Verhaallijn
75%


 
Acteerprestaties
70%


 
Kwaliteit
80%


 
Cast
75%


 
Total Score
75%
75/100


User Rating
4 total ratings

 

Wat goed is


• Lekker veel actie
• Wast de nare smaak van de laatste twee Terminator films uit je mond

Wat beter kan


• Serie eindigt met een enorme cliffhanger
• John Conner is soms een beetje een zeikerd


In het kort..

Terminator is een van de bekendste film series van de laatste 20 jaar, maar de laatste twee films waren ronduit teleurstellend te noemen. De makers van The Sarah Conner Chronicles dachten daar waarschijnlijk hetzelfde over, want deze serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Terminator 2. Op deze manier lijkt het net of de [...]

5
Posted 15/07/2013 by

 
Lees het volledige verslag
 
 

Terminator is een van de bekendste film series van de laatste 20 jaar, maar de laatste twee films waren ronduit teleurstellend te noemen. De makers van The Sarah Conner Chronicles dachten daar waarschijnlijk hetzelfde over, want deze serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Terminator 2. Op deze manier lijkt het net of de andere twee fims nooit zijn uitgevonden, en daar kan ik alleen maar blij mee zijn.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles vertelt het verhaal van Sarah (Lena Headey) en John Conner, John de tiener die weet dat hij later de opstand tegen de machines moet leiden, en zijn moeder Sarah die hem daarvoor traint en beschermt. Cameron (Summer Glau) is een Terminator die al snel wordt geïntroduceerd, en is terug gestuurd om John te beschermen. Cameron weet dat Sarah in 2005 zal sterven aan kanker,  en neemt een loopje met de dood door hun 3en te teleporteren naar 2007.  Hier lijken ze veilig te zijn totdat een Terminator die hun 8 jaar eerder al op het spoor was ze weer weet te vinden. Uiteraard is de plotselinge verdwijning een FBI agent ook niet onopgemerkt gebleven en doet er ook alles aan om de drie te vinden.

Het begint allemaal als een standaard kat en muis spelletje waar John en Sarah op de vlucht zijn. Het wordt allemaal een stuk interessanter als Derek Reese wordt geïntroduceerd. Dit is de broer van Kyle Reese die we kennen uit Terminator 1. Derek Reese wordt gespeeld door Brian Austin Green die vooral bekend is als het sulletje uit Beverly Hills 90210, het is daarom een beetje lastig om hem als badd ass tijdreiziger te zien, maar hij weet goed te overtuigen. Reese komt uit de toekomst en is nogal wantrouwend over Cameron, dit levert een leuke dynamiek op. Ook Summer Glau is perfect in haar rol als Terminator, ze weet heel goed de koelte en emotieloze wat een Terminator eigen is over te brengen.

In seizoen 2 wordt Catherine Weaver (gespeeld door Garbage zangeres Shirley Manson) ook aan de cast toegevoegd als kille directrice die een AI wil ontwikkelen welke lijkt op het beruchte Skynet. Hier wordt de serie echt interessant met leuke morele vraagstukken, maar helaas werd na 2 seizoenen de stekker uit de serie getrokken waardoor het geheel op het einde een beetje afgerafeld overkomt.  Ook krijgen we steeds vaker een blik in de toekomst, wat ik persoonlijk altijd heel tof vind. Zoals ik al zei eindigde de serie helaas na 2 seizoenen wat enorm jammer is, vooral omdat het eindigt met een enorme cliffhanger die het hele Terminator Universum op zijn kop zet.

The Sarah Connor Chronicles is ook voor de niet liefhebbers van Terminator een leuke serie, het zit bomvol actie en het tempo wordt er altijd goed inghouden. Het typische pubergejammer van John moet je dan maar voor lief nemen.

Wil je reageren of jouw mening laten horen over dit onderwerp? Laat je reactie hieronder achter in de comment section. Wij horen graag van je! Volg ons op Twitter en FB, er komen nog zoveel goede reviews die je gaan interesseren!


Arjen

 
Avatar of Arjen
Project Engineer bij dag, film en serie liefhebber bij nacht. En dan tussendoor lekker op reis.


5 Reacties


 1. Avatar of
   
  Michael
  85%

  Had gewoon een erg sterke en mooie serie kunnen worden. Alles zag er voor een serie erg mooi en goed uit. De Terminators zagen er goed en netjes uit. Het verhaal trok mij best wel alleen net als alle goede series van tegenwoordig haalt het niet genoeg kijkcijfers prima stekker eruit! Zonde want dit had gewoon een erg goede en mooie serie kunnen worden!

    Graag eerst inloggen alvorens te reageren