Films, series, reviews, recensies en opinies

 
Random Article


 
Check:
 

 

Like The Borgias
Like Budg.nl

The Borgias

 
The_Borgias
The_Borgias
The_Borgias

 
Direct overzicht
 

Korte uitleg van het verhaal:: Een verhaal over een van de meest bekende criminele families van Rome in 1492
 
Genre: , ,
 
Maker:
 
Acteur: , ,
 
Netwerk:
 
IMDB Cijfer:
 
Verhaallijn
80%


 
Acteerprestaties
85%


 
Kwaliteit
81%


 
Cast
82%


 
Total Score
82%
82/100


User Rating
2 total ratings

 

Wat goed is


• Overtuigend verhaal
• Goede cast
• Lengte van de aflevering (50 min)

Wat beter kan


• Soms langdradig verhaal
• Niet altijd historisch correct


In het kort..

Ook zo genoten van Game of Thrones, en kan je niet wachten totdat seizoen 4 begint? Dan is er een een serie die je misschien gemist hebt, maar zeker de moeite waard is. The Borgias is gebaseerd op één van de eerste maffiafamilies uit Italië, je raadt het, de Borgia familie. Nou klinkt dat al [...]

5
Posted 24/06/2013 by

 
Lees het volledige verslag
 
 

Ook zo genoten van Game of Thrones, en kan je niet wachten totdat seizoen 4 begint? Dan is er een een serie die je misschien gemist hebt, maar zeker de moeite waard is.

The Borgias is gebaseerd op één van de eerste maffiafamilies uit Italië, je raadt het, de Borgia familie. Nou klinkt dat al interessant genoeg, maar de kers op de taart is, dat vader Borgia de paus van Rome is.

Jeremy Irons speelt paus Alexander VI in een fantastische rol, die de kerk leid, maar bovenal zijn familie als belang heeft. Verder speelt François Arnaud als Cesare Borgia, de tweede zoon, wie zijn ambities minstens zo groot zijn als zijn vader.

Seizoen 3 is inmiddels afgelopen, dus genoeg kijkvoer voor de komende maanden.


Arjen

 
Avatar of Arjen
Project Engineer bij dag, film en serie liefhebber bij nacht. En dan tussendoor lekker op reis.


5 Reacties


 1. Avatar of Bas
   
  Bas
  83%

  Dikke explicit content serie! Had ik niet verwacht..helemaal omdat het over de paus gaat, maakt de serie wel een stukje leuker natuurlijk.

    


  • Avatar of Arjen
    

   Absoluut, de Paus is verrassend druk bezig voor iemand die celibatair hoort te leven.

     


 2. Avatar of
   
  Michael
  85%

  De enigste reden dat ik deze serie kijk is omdat ik een groot fan ben van de game Assassin`s Creed. In Assassin`s Creed II maken we kennis met de Borgia familie en ik wilde eigenlijk meer weten van deze familie. Op het internet staan er veel dingen allemaal leuk en aardig maar ik zie het liever in een vorm van film of serie.

  The Borgia`s laat zien hoe men leefde en hoe het eraan toeging wat bizar was, vooral als je ziet hoe deze Paus gekozen is en hoe hij leeft! Echter twijfel ik vaak van wat is nu accuraat en wat niet? Dat maakt deze serie wel goed maar tegelijkertijd heb ik zoiets had het gewoon meer accuraat gemaakt, wat geloofwaardiger.

  Al met al een mooie en goede serie, vooral om meer te weten te komen hoe men leefde hoe het ging en hoe invloedrijk de Paus in die tijd was.

    


 3. Avatar of Bas
   
  Bas

  @Michael, ik ben inderdaad ook groot fan van de Assassin’s Creed reeks. Toen ik met De Borgias begon kwam ik er maar moeizaam doorheen, en zag ik al snel de vergelijkingen tussen de belevenissen en omgevingen in het spel met The Borgias. Ik hoop dan ook geregeld dat Altaïr door het dak zou stort om een onschuldig karakter te redden van een gruwelijke dood (hadden ze toen ook andere manieren van doodgaan?)..ik wacht er nog steeds op, intussen kom ik niet meer door The Borgias heen en blijf ik Assassin’s Creed spelen.

    


  • Avatar of
    
   Michael

   Ah kijk aan een mede AC fan :D Ben zelf een enorme fan (zie MyCreed.nl). The Borgia`s kregen in AC een mooi en goed podium al zag je niet achter de schermen hoe en wat. Al wist je wel dat de familie leden onderling uhm ja … en dat zie je in deze serie ook erg terug. Misschien is al het naakt en sex soms wel wat overdreven aanwezig, maar goed dit hoort bij het stijltje van HBO zullen we maar zeggen.

   Ik moet dacht ik nog 3 of 4 afleveringen gok ik en dan heb ik alles weer gezien en ik moet toegeven het valt hier en daar wat weg, het zwakt wat af. Al zet iedereen wel een goede karakter neer en Jeremy Irons die acteert zo goed en speelt zijn rol zo goed niet normaal!

     Graag eerst inloggen alvorens te reageren